The Self Design Academy (NL)

Escape Here Now (2020)

Emma Verhoeven

The Game

Wanneer het leven goed is en al mijn basisbehoeftes zijn vervuld, wat dan? Simpel: werk je naar de top van de piramide van Maslow en actualiseer jezelf! In mijn zoektocht naar wat ik met mezelf aan moet, vind ik op internet tips & tricks, hints en aanwijzingen: vind je doel, vind je passie, maak van je passie je werk. Wees gelukkig, wees gezond, wees goed, doe het beter. Wees sterk, wees productief, werk hard, stel doelen, reik hoger. Laat los, geniet, ontspan, wees in het hier en nu. Wees jezelf, je beste zelf, je ware zelf, je innerlijke zelf, je optimale zelf, je ideale zelf. Ervaar dit allemaal tegelijk: klik hier, nu! 

Ik heb er een gewoonte van gemaakt om video´s te bekijken over het veranderen van mijn gewoontes. Ik stel uit door ´hoe stop ik met uitstellen´ artikelen te lezen. Ik voel een enorme druk om geen druk te voelen. Hoe ontsnap ik uit deze zelfhulpgevangenis? Ik wil het gewoon leuk hebben en een hersenloos videospelletje spelen. 

Speel je weg naar zelfactualisatie in dit op een escape room geïnspireerd spel! Volg de aanwijzingen en ontsnap, op weg naar een betere versie van jezelf. 

Virtuele studeerkamer uit online game.

The Room

Als je ooit een Escape Room hebt ervaren, dan ken je vast wel de opwinding van het zoeken naar aanwijzingen, het vinden van patronen in alles om je heen, en het gevoel een held te zijn in een waar avonturenverhaal. Voor nog geen €30 kraak je een uur lang codes en baan je je een weg uit de fantasiewereld.  

Maar Escape Rooms zijn niets anders dan vermakelijke ervaringen die te koop worden aangeboden, terwijl ik mijn tijd productief en zinvol wil besteden. Ik wil de hoofdrol spelen in mijn eigen avontuur. Ik wil iets echts ervaren!

Ik wil de wereld rondreizen om mezelf te ontdekken, op retraite gaan en mezelf vinden. Mijn ziel verheffen op de yogamat, maar ook met beide benen op de grond blijven staan. Ik moet geaard blijven. Recht vooruit. Ik moet door. Doelen stellen, het beste uit mezelf halen. Mezelf pushen, productiever zijn. Groots dromen, vertrouwen op het universum. Angsten en stress loslaten. Doen wat ik wil! Van het leven genieten, ten volste. Plezier maken, vrij zijn, ontsnappen!

Deze Escape Room maakt je productiever, gecentreerder, geaarder, gemotiveerder, charismatischer, aardiger, mooier, creatiever, gezonder, ambitieuzer, fitter, succesvoller, gedrevener, relaxter, kalmer, gelukkiger, gepassioneerder, reflectiever, bewuster, dapperder, nederiger, zelfverzekerder, intelligenter, bekwamer, gelatener, meer in balans… speel het spannende zelfontdekkings-spel en ontsnap aan het doolhof van zelfverbetering!

Foto door Boudewijn Bollmann

Over Emma Verhoeven

Emma Verhoeven is een designer en mediakunstenaar, woonachtig in Rotterdam. Ze maakt speelse installaties, video´s en digitale illustraties, die vooral vragen oproepen over consumentengedrag, individualiteit en technologieën. Ze is geïnteresseerd in de fluïde betekenis van ´authenticiteit´ en de rol hiervan in het moderne medialandschap. In haar werk combineert ze visueel onderzoek, kritische theorie en digitale tools om complexe maatschappelijke vraagstukken te vertalen naar leuke, aansprekende audiovisuele werken. Door middel van found footage en een herkenbare visuele taal creëert ze kleine werelden die uitnodigen om verkend te worden. 

Emma heeft een bachelordiploma van de Design Academy Eindhoven en behaalde onlangs haar masterdiploma Non Linear Narrative aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.