The Self Design Academy (NL)

MindMeditation.net (2020)

Brigitte Jansen

Mindfulness en meditatie worden door steeds meer mensen gezien als onze redding van het digitale online leven. Heeft technologie te veel invloed op ons en zijn we daarom op zoek naar zenmeesters en yogadocenten die onze gedachten kunnen beïnvloeden en aanpassen?

Het werk MindMeditation.net brengt meditatie en onze onlinewereld dichter bij elkaar. Het werk, een drieluik van websites, brengt wat extra Zen in je leven. MindMeditation.net is een onderzoek naar het hier en nu van de digitale wereld. Het onderzoekt de fysieke handelingen van meditatie en online interactie, om deze werelden sterker met elkaar te verbinden. Zo kan iedereen binnen hun online lifestyle een lichte meditatie doen. Het brengt rust in de social media storm. 

Foto door Boudewijn Bollmann

Over Brigitte Jansen

Brigitte Jansen is een grafisch ontwerper en projectleider in de culturele sector. In haar werk staan onderzoek, experimenteren en nieuwe vormen van leren centraal. Als kind van de jaren 90 heeft ze een uitgesproken liefde voor remix cultuur, digitale cultuur, GIF’s en katten video’s.  Als ontwerper is Brigitte geïnteresseerd in het combineren van interactievormen uit de fysieke en digitale wereld. Hiermee legt ze in haar werk nadruk op alledaagse interacties. Brigitte ontwerpt met een trial-and-error benadering en werkt interdisciplinair: zo ontwerpt ze websites en posters, maar ook museuminstallaties en publicaties. In haar werk gebruikt ze regelmatig found footage en cultureel erfgoed.

CREDITS
Website development: Hay Kranen
Animatie: Max Peterse
Voice-over: Loulalove