The Self Design Academy (NL)

Diagram for Punctum, v. 4 (2017)

Ana María Goméz López

PUNCTUM, V. 4 KWAM TOT STAND IN SAMENWERKING MET JELLE DE WIT EN IN CONSULTATIE MET DR. BERT DERKX.

Voor de Punctum serie experimenteerde Ana María Gómez López op haar eigen lichaam. In nauwe samenwerking met specialist-in-opleiding Jelle de Wit creëerde ze diverse extracorporale bloedsomloopsimulatie, waarbij ze haar eigen bloed buiten haar lichaam om liet stromen via naalden en slangetjes die normaal in een medische omgeving worden gebruikt. De experimenten worden niet als performances gepresenteerd, alleen de documentatie en instrumentatie, zoals de prints en het prototype die in MU worden getoond, zijn bedoeld om met het publiek te delen.

Diagram for Punctum, v.4 (2017) is een schematische weergave van in- en uitgangen en aansluitingen voor een extracorporale bloedsomloopsimulatie.

Punctum v.4 kwam tot stand in samenwerking met Jelle de Wit en in consultatie met Dr. Bert Derkx. 

Over Ana María Goméz López

Ana María Gómez López (Colombia / Verenigde Staten) is een interdisciplinaire kunstenaar en onderzoeker, woonachtig in Amsterdam. Ze exposeerde onder andere in het deCorova Sculpture Park and Museum, Fonds d'art contemporain in Genève, Universiteitsmuseum Utrecht en het Rijksmuseum Boerhaave. Ana María behaalde haar Master aan de Yale University School of Art en was een artist-in-residence bij de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Ze was als fellow verbonden aan het Max Planck Instituut voor de Geschiedenis van de Wetenschap, de Beinecke Rare Books and Manuscripts Library en het Netherlands Institute for Advanced Study. Ana María is nu de Michelle Larose Artist-in-Residence bij de Osler Library of the History of Medicine aan de McGill University. 

Over Jelle de Wit

Jelle de Wit is een zesdejaars AIOS bij het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studie was hij verbonden aan verschillende ziekenhuizen in en rondom Amsterdam en werkte hij als phlebotomist op de spoedeisende hulp van OLVG Oost en West. Naast zijn medische opleiding was hij drie jaar lang vrijwilliger bij het Xenia Hospice waar hij werkte met terminaal zieke kinderen en is hij vrijwilliger voor spoedeisende hulp in het centrum van Amsterdam. Hij werkte aan verschillende projecten waarin geneeskunde en kunst samenkomen terwijl hij zijn droom verwezenlijkt om psychiater te worden.